7. Nesil VCore

07-02-2023 13:53
7. Nesil VCore

VCore 7. nesil, VCore Scarlet Hangi yenilikleri getiriyor? 

Bu yazımızda Yonex tenis raketleri ailesinin yeni üyesi, 7. nesil  VCore raketleri hakkında biraz bilgi paylaşacağız. 

Yeni nesil raketin bize vaat ettiği şeyler açık ve net:

  • güç

  • stabilite ve kontrol

  • spin 

Özellikle Avustralya Açık’ ta  izleme şansı bulduğumuz ve bize  gelen sorulardan anladığımız kadarıyla oldukça fazla merak uyandıran bu raketin göze ilk çarpan yeniliği, Yonex  markasının alametifarikası olan izometrik  çerçeve şeklinin, artırılmış olması ve “sweet spot”  tabir ettiğimiz vuruş alanının genişlemesi. 


Raket çerçevesinin üst ve alt kısımlarında yer alan grometlerin yapıldığı materyaller, Yonex’in öncüsü ve mucidi olduğu, silikon infüze Teknolojisi kullanılarak üretilmiş.  bunun bize faydası nedir?,  diye soracak olursanız  vuruşlarda kordaj tellerinin,  daha çabuk vuruş öncesi konumuna dönebilmesi Bu sayede daha fazla güç  ve spin üretirken  kontrolü arttırması  oluyor. 


Bir başka  yenilik ise,  çerçevenin “beam”  tabir edilen genişliğinin değişik noktalarda değişkenlik göstermesi.  çerçevenin üst Yani saat 12 konumunda incelirken,  saat 2 ve saat 10 konumlarında ise daha kalın bir çerçeveye sahip olan  bu raket, bu özelliği sayesinde manevra kabiliyetini ve swing hızını arttırabiliyor.


Raketin boğaz kısmında da bir yenilik mevcut:  burada kullanılan profil,  yine stabiliteyi arttırmak ve bunu yaparken de raketin esnekliğinden ödün vermemek  için değiştirilmiş. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.