Kompresyon Tekstilleri Faydaları - Bilimsel Kaynaklar ne diyor?

29-04-2018 18:00
Kompresyon Tekstilleri Faydaları - Bilimsel Kaynaklar ne diyor?

Kompresyon Tekstilleri, Perfomans ve Rejenerasyon, Bilimsel Araştırmalar ne diyor?

Bu yazımızı Kompresyon Tekstil ürünlerinin, performans sırasında iyilerini faydalarına ayrıldık. Nitekim Rejenerasyon ürünlerinin faydalarını,  tıp bilimi uzun süredir kabul etmişti.

Maraton disiplini, koşmayı seven herkes için önemli bir hedef ve koşmayı bir hayat tarzı olarak devam etmek isteyenler için de bir eşik. Sağlıklı yaşamak Trendy yükseldikçe insanlar,  daha fazla koşu ve bununla beraber, bir süre sonra da maraton koşmak istiyor veya kendilerine bir maraton hedefi koyuyorlar. Kompresyon tekstilleri ne birçok insanımız yeni duymuş olmasına rağmen, endurans sporları ile uğraşanların aslında çok da yabancı olmadıkları yeni bir teknoloji…

Kompresyon tekstilleri giydiğiniz zaman,  Egzersiz sırasında adalelerin vibrasyonu yüzde 33 oranında azalıyor. Bu sayede kasların maruz kaldığı bazı şoklar da  dolayısı ile azalıyor. bunun sonucunda kasların bu maruz kaldıkları şokların ortadan kaldırılmasıyla bunlara bağlı maruz kalabilecekleri sakatlıklar yüzde 29 oranında azalıyor.  sadece bununla kalmıyor ve Kompresyon tekstili kullanan sporcularda bir sonraki antrenmana kadar olan Rejenerasyon sürecinin çok daha hızlı ve efektif olduğu gözlemleniyor.

kaynak: Reduction of the risk of injury when compression garments are worn during the effort, Menetrier A et. al., British Journal of Sports Medicine Magazine.

Maratondan önceki saatlerde

Uzun süre ayakta durmak veya oturmak,  bacakların şişmesine ve sonucunda bacakların daha ağır hissedilmesine yol açıyor.  bu durumlara genelde yarış mahalline Yolculuk esnasında, yarış kayıt işlemleri yapılırken veya yarış lokasyonunda turistik gezintiler sırasında rastlanıyor.

Compressport Full Socks v2.1  isimli ürünümüz böyle durumlarda,  kanın vücudun üst kısımları dönmesini yüzde yirmi arttırıyor.  bu ürünleri kullanan atlet veya atlet olmayan kişilerde bacakların şişmesinin neredeyse %100 önüne geçilebileceğini gözlenmiş.

yarış sırasında

Uzmanlar yarış esnasında 180 kadanslık  bir tempo öneriyorlar. Bunun iki türlü avantajı oluyor:

Birincisi,  ayaklar yere daha az temas ettikleri için ve yerde olan teması çok daha kısa sürede tamamladıkları için,  ayakların yere basış sırasında yaşadıkları çok var çok daha kısa sürede ve küçük oluyor.

İkincisi ise böyle daha yüksek tempolar,  belli seviyenin üstü atletlerde Aslında daha fazla enerji tasarrufuna imkan tanıyor, yani koşu ekonomisine katkıda bulunuyor.  işte bu seviye ulaşabilmek için çok fazla antrenman yapmak gerekiyor ve Kompresyon çoraplarının Burada da bir faydası oluyor. Bunun sebebi araştırmalarda da kanıtlandığı gibi, kompresyon tekstillerinin, kramp ve yorulmaları geciktirmesi.

Yarış Sonrasında

Adelelerin, nefes almasını kolaylaştırması sayesinde, daha iyi dinlendirmesi, toksinlerin daha hızlı ve kolayca atılmalarını sağlaması ve dinlenmeyi çabuklaştırması gibi faydalara sahip oldukları yine bilimsel olarak kanıtlanmış.

kaynaklar:

Effect of a French Class II (18-21 mmHg) compression stocking on how marathon runners’ muscles adapt to exertion and their ability to recover, by Allaert FA and al. (2011), Magazine Phlébologie.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.