Kordaj seçerken nelere dikkat edelim?

25-06-2021 09:18
Kordaj seçerken nelere dikkat edelim?

Badminton raket seçimi hakkında bir yazı yazmıştık (buradan okuyabilirsiniz).Badminton raket seçimi hakkında bir yazı yazmıştık (buradan okuyabilirsiniz)

Kordaj seçiminde göz önünde bulundurulması gereken 2 tane Kriter vardır. bir tanesi eya birincisi kalınlığı İkincisi ise hissiyatı dır.

Detaylara inmeden önce çok kısa olarak söyleyelim:
Kalın kolajlar yeni başlayanlar daha ince olanları ise üst seviye oyuncular tarafından tercih edilir veya edilmelidir.

Bu yazıda, kendi ürün gamımız dan modellerden örnekler ile ilerleyeceğiz.
BG3 modeli olan kordaj elimizdeki en kalın kordaj modelidir. sadece Yeni başlayanlara tavsiye edilir. Bunun sebebi de son derece dayanıklı bir kordaj olmasıdır (0,74 mm).
BG65 modeli ise, antrenmanlar ve klup oyuncuları için tavsiye edilen . Genel olarak her şeyi iyi bir şekilde yapabilecek özelliklere sahiptir kordajdır (0,70mm). dayanıklılık konusunda da son derece yeterlidir. BG65 ülkemizde en çok tercih edilen badminton kordajıdır.

BG80 modeli (0,68mm) biraz daha incedir ve dolayısıyla daha kontrollü vuruşlara imkan tanır. Sert bir hissiyatı vardır Diğer ileri seviye kordaj lara göre daha dayanıklıdır.
BG66 modeli vuruşlarda yukarıda bahsettiğimiz modellerin hepsine kıyasla çok daha üstün güç ve kontrol özelliğine sahiptir. Fakat daha ince olması sebebiyle daha az dayanıklıdır (0.65mm).

Aerosonic (0.61mm) son derece ince bir kordaj olması sebebiyle genelde, hibrid tabir edilen kordaj kullanan oyuncular tarafından tercih edilir (Viktor Axelsen ve Kento Momota gibi). bu oyuncular enlemesine kordaj çekerken bu teli kullanırlar. Aerobite modelindeki enlemesine kullanılan kordaj bu modeldir.

Hibrid kordaj tercih eden oyuncular, genelde daha kalın telleri boylamasına çekerken ince telleri enlemesine olacak şekilde kullanırlar. Bunun bazı avantajlarını saymak gerekirse, daha iyi bir kontrol hissi sağlarken aynı zamanda dayanıklılığını da artırmış olmaktır. Nitekim genelde kordaj lar boylamasına olan tellerden kopar. Zira bu teller daha gergin dururlar.

Bundan başka genelde güce dayalı oynayan oyuncular kalın kordajlar tercih ederken, kontrole dayalı oyun stiline sahip oyuncular ise daha ince olanlarını tercih ederler. bundan yola çıkarak diyebiliriz ki: Kalın kordaj lar güç üretmeye daha uygunken, ince olanları daha kontrollü vuruşlar yapma daha elverişlidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.