Nondrousova, De Groot Ve Oda Tarih Yazıyor | Wimbledon 2023

24-07-2023 18:02
Nondrousova, De Groot Ve Oda Tarih Yazıyor | Wimbledon 2023
Londra, İNGİLTERE - Yonex Takımı için son derece başarılı ve tarihi iki hafta, tek kadınlar şampiyonu Marketa Vondrousova (ÇEK) ve tekerlekli sandalye yıldızları Diede de Groot (NED) ve Tokito Oda (JPN) kazananlar arasındaydı.

Vondrousova'nın "imkansız" zaferi ...

Bu yaza kadar Yonex elçimiz Wimbledon'da sadece bir maç kazanmış ve yaşadığı sakatlıktan ötürü geçen yazki turnuvayı kaçırmıştı.Solak raket çimde başarmanın imkansız olduğunu düşünsede gün geçtikçe kendine olan güveni arttı ve Tunuslu raket Ons Habeur'u 6-4,6-4 setlerle büyük soğuk kanlılıkla geçti.Son 60 yılda seri başı olmadan şampiyon olan ilk kadın tenisçi oldu.

Geçen yıl Elena Rybakina'nın Grand Slam şampiyonuluğu  ve bu yıl Vondrousova'nın Grand slam şampiyonluğu Yonex Takımının  yüzünü üst üste 2.kez güldürdü.

De Groot için "özel an"...
De Groot, Wimbledon çimlerinde "inanılmaz derecede özel bir an" yaşadı ve kadınlar tekerlekli sandalye ünvanını üst üste üç, toplamda beşinci kez kazanma mutluluğu yaşadı.

Tokito Oda "rüyayı yaşıyor" 
Henüz 17 yaşında olan Oda,  tarih yazmaya devam ediyor. Geçen ay Roland-Garros'ta ilk büyük unvanını aldığı ve aynı zamanda Dünya 1 Numaralı olmasının ardından, Alfie Hewett'i çimlerde 6-4, 6-2 setlerle geçerek tarihte bir Wimbledon şampiyonluğu kazanan en genç erkek oldu.
Oda, "Bu çok harika. Bir rüyayı yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Çok mutluyum" dedi. 

Vujovic ünvanı aldı .
Yonex Takımındaki genç yeteneklerin bir örneğiyle Luna Vujovic (SRB), Britanyalı Heather Smart'ı 6-3, 6-1'lik setlerle geçerek 14 yaş ve altı tek bayanlar şampiyonluğunu kazandı.


Yonex Takımı Ekipmanları

Marketa Vondrousova (ÇEK) | EZONE 100 / POLYTOUR AIR 125
Diede de Groot (NED) |  VCORE 98 / REXIS KONFOR 125 
Luna Vujoviç (SRB) | EZONE 100SL/ POLYTOUR PRO 125
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.