Yonex Raket Seçmeden Önce

20-05-2022 13:50
Yonex Raket Seçmeden Önce
EZone (Güç ve Konfor) Serisi, profesyonel veya hobi oyuncusu fark etmeksizin, Yonex oyuncularının %70’i tarafından tercih edilen bir rakettir. Ayrodinamik, oyuncunun vuruşuna güç katan çerçeve profiline sahip olup, oyuncunun hatalarını tolere edebilen ve aynı zamanda, sakatlık (özellikle tenisçi ve golfçü dirseği) yaşamış tenisseverler için dirsek dostu olduğunu kanıtlamış modeller, bu seride yer almaktadır.

Kullanan Oyuncular arasında, Nick Krygios, Naomi Osaka ve ülkemiz bayanlar tenis sıralamasında bir numaradaki Çağla Büyükakçay bulunmaktadır.
 
VCore (Spin) Serisi, EZone’dan farklı olarak "box frame” tabir edilen çerçeve profiline sahiptir. Çerçeve kalınlıkları (beam) Ezone Serisi gibi nispeten daha kalın olup, manevra kabiliyeti daha yüksektir ve bu sebeple vuruş tekniği olarak daha fazla seçeneğe sahip (hareket dağarcığı geniş) oyuncular için daha uygundur. Yonex raketlerini tercih eden oyuncuların %30 kadarı bu seriden raket seçmektedir. Çerçevenin güç üretme kabiliyeti Ezone serisine nazaran düşük fakat kontrol kabiliyeti daha yüksektir.


Kullanan oyuncular arasında, uzun süre Dünya Bayanlar bir numarası olmuş Angelique Kerber ve ATP de gelecek vaad eden Dennis Shapovalov bulunmaktadır.
 
VCore Pro (Kontrol) serisi, Yonex’çilerin yaklaşık %10’u tarafından tercih edilen, isminin de ele verdiği gibi, profesyonel veya üst seviye tekniğe sahip, güç ve kontrol konusunda sorun yaşamayan, geniş bir ‘swing’e sahip oyun stili olan oyunculara tavsiye edilir. Manevra kabiliyeti son derece yüksek bir rakettir.
 


Kullanan oyuncular arasında, Stan Wawrinka ve Junior kategorisinde ülkemize gençlerde Wimbledon şampiyonluğu gururunu ilk kez yaşatmış Yankı Erel bulunmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.